Fostul oficial Constantin Anghelache a lămurit situația de la Dinamo, explicând că pachetul majoritar de acțiuni al clubului nu poate fi cedat de nimeni fără acordul fostului finanțator Ionuț Negoiță, conform unei clauze. De asemenea, el a precizat că spaniolul Pablo Cortacero și-ar fi luat deja gândul de la „câini” și că i-ar fi cedat deja toate drepturile lui Dorin Șerdean.
În 2020, Ionuț Negoiță i-a predat lui Cortacero firma Lotus, care deține grosul de acțiuni la Dinamo, dar ibericul nu are dreptul de a schimba proprietarul pachetului majoritar. Acesta s-ar fi înțeles în iarnă cu fostul oficial Dorin Șerdean pentru preluarea societății comerciale, dar mutarea nu a mai putut fi operată în timp util până la intrarea în insolvență.
Constantin Anghelache consideră că tot Ionuț Negoiță va hotărî, astfel, numele viitorului patron al lui Dinamo.
Fostul oficial dinamovist Constantin Anghelache a ținut să precizeze că atât Ionuț Negoiță, cât și Pablo Cortacero – cei mai recenți patroni ai clubului din „Ștefan cel Mare”, vor fi „chemați la bară” pentru a da explicații privind situația tragică în care a ajuns gruparea bucureșteană.
„Cortacero nu mai are niciun cuvânt de spus la Dinamo pentru că, așa cum știți, Consiliul de Administrație este suspendat. Apoi, legea nr. 85 mai spune ceva, înainte de a se rezolva planul de insolvență cu creditorii, cu toate problemele, că se cercetează motivele care au dus la incapacitatea de plată. Iar aici vor fi chemați la bară fostul finanțator și Cortacero. În această situație nu poate fi altcineva vinovat acolo decât cei care au decis”, a declarat Constantin Anghelache pentru ProX.
Fostul oficial dinamovist a explicat cum s-a ajuns în situația ca tot Ionuț Negoiță să hotărască viitorul lui Dinamo, în contextul în care omul de afaceri a anunțat în mai multe rânduri că nu mai este legat decât sufletește de „câini”.
„Acest club nu s-a dat fără vreo garanție, pentru că garanția în sine este că Dinamo tot la domnul Negoiță este și astăzi. Pentru că prima oară, domnul Negoiță, personal, a vândut acțiunile nu la o persoană, ci la o societate. Deci domnul Drăghia și-a înființat o proprietate (Lotus) cu un capital de 200 de lei și a negociat el, Lotus. Firma a preluat acțiunile de la Negoiță și i-a dat 2 milioane de euro, iar în acel contract firma are interdicția de a înstrăina orice fără acordul scris al domnului Negoiță.
În consecință, tranzacția cu Cortacero s-a făcut punctual. Nu cedând acțiunile unei persoane, ci domnul Drăghia cedându-i părțile sociale din Lotus lui Cortacero. Deci, domnul Cortacero a devenit acționar sub umbrela Lotus, dar acest lucru nu a anulat clauza inițială când s-au dat acțiunile. Adică, nici el nu poate înstrăina nimic fără acordul în scris al lui Negoiță”, a mai explicat Constantin Anghelache.